FÁZE ZÁPISU DO MŠ

FÁZE ZÁPISU DO MŠ

PODÁNÍ ŽÁDOSTI
Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, je možné žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě. Žádost je tedy možné doručit následujícími způsoby:

  1. do datové schránky školy (auik3f6),
  2. e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem na adresu mspodlesi@seznam.cz (nelze jen poslat prostý email!),
  3. poštou. Způsobem v bodě 1 – 3 je možné žádost podat v termínu od 2. do 13. 5. 2020,
  4. osobní podání – dne 13. 5. 2020 v čase od 8:00 do 15:00. K osobnímu podání žádosti je nutné se předem telefonicky domluvit, z důvodu omezení nekontaktu s jinými rodiči.
    Pokud by bylo podání učiněno pomocí e-mailu bez uznávaného elektronického podpisu, je nutné jej do 5 dnů ze strany zákonného zástupce potvrdit jedním z výše uvedených způsobů.

ŽÁDOST O PŘIJETÍ do MŠ Podlesí 234 podávají pouze zákonní zástupci dětí, bez účasti dítěte.
Každé "Žádosti" bude školou přiděleno REGISTRAČNÍ ČÍSLO, které obdrží i žadatel. Je nutné si toto registrační číslo UCHOVAT - výsledky zápisu s určením pořadí budou zveřejněny na základě registračních čísel. V případě registrace dítěte do více MŠ musí být pro každou vybranou MŠ samostná žádost dané MŠ.

PODÁNÍM vyplněné žádosti zákonným zástupcem v příslušné MŠ se zahájí PŘÍJÍMACÍ ŘÍZENÍ, tj. správní řízení ve věci podané žádosti - rozhodování. Ředitelka školy, Bc. Dagmar Surá, rozhodne na základě zveřejněných kritérií o přijetí / nepřijetí dětí k předškolnímu vzdělávání. Tato fáze může trvat až 30 dnů od podání žádostí.

Po ukončení rozhodování budou zveřejněny výsledky přijímacího řízení. "SEZNAM S VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ" bude vyvěšen na veřejně přístupném místě ve své MŠ, na webových stránkách své MŠ.
Na zveřejněném seznamu se považují ROZHODNUTÍ, kterými se VYHOVUJE žádostem o přijetí ke vzdělávání, za oznámena (§ 183 zákona č. 561/2004 Sb. v platném znění).
Žadatelé, jejichž registrační číslo, přidělené příslušnou MŠ, nebude na zveřejněném seznamu, nebyli v této MŠ přijati a bude jim doručeno "ROZHODNUTÍ O NEPŘIJETÍ".

V případě NEPŘIJETÍ DÍTĚTE bude těmto zákonným zástupcům doručeno v zákonné lhůtě "ROZHODNUTÍ O NEPŘIJETÍ DÍTĚTE" do Materšké školy Valašské Meziříčí, Podlesí 234, okres Vsetín, přípěvková organizace.

Bc. Dagmar Surá, řed. MŠ